Pályázatok

egri-logo.png

szechenyi2020-logo1.jpg

 

 

Gyakornok támogatott gyakorlati képzése a Toronymester Kft.-nél

 

A Toronymester Kft. a „Gyakornok alkalmazása a Toronymester Kft-nél című, GINOP-5.2.4-16-2019-03767 azonosítószámú pályázata során 4 681 500 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a „Gyakornoki program pályakezdők támogatására” című pályázati kiíráson. A projekt keretében 1 fő fiatal munkavállaló foglalkoztatására került sor a cég telephelyén. A támogatás mértéke: 100%

A felvett fiatal lakatos munkakörben került foglalkoztatásra 2019.05.01. és 2020.01.31. közötti időszakban. A pályázatban elnyert támogatást a foglalkoztatáshoz kapcsolódó költségek finanszírozására; a gyakornok bér és járulék költségeire, valamint eszközbeszerzésre került felhasználásra. A projekt megvalósítása során 1 fő szakember került kijelölésre, aki vállalati gyakornoki kapcsolattartóként szakmai, segítő, értékelő, utógondozó, a gyakornoki foglalkoztatást dokumentáló és teljesítményértékelői szerepkört töltött be a fiatal mellett. A szakképzésben megszerzett tudás és készségek gyakorlati hasznosításával kapcsolatos közvetlen foglakoztatói és gyakornoki visszajelzések biztosítása érdekében a projekt teljes időtartama alatt kapcsolattartás történt az Egri Szakképzési Centrummal. A projekt eredményeként létrejött új munkahelyen a támogatott 9 hónap alatt megszerezve szakmai tapasztalatát, tovább foglalkoztatva hosszú távon erősíti a vállalkozást.

A gyakornok felvétele a foglalkoztatottak számának nettó növekedését eredményezte a felvételt megelőző 12 hónap átlagához viszonyítva. A projekt eredményeként 1 fő gyakornok, valamint 1 fő vállalati gyakornoki kapcsolattartó foglalkoztatása történt.

A projekt hozzájárult a szakképzésből kilépő fiatal elhelyezkedésének, munkatapasztalat szerzésének elősegítéséhez, a fiatal valódi munkatapasztalatot szerezhetett, ezáltal javult foglalkoztathatósága és hosszabb távú munkaerő-piaci esélyei.

A projekt 2019.04.23-án kezdődött, a projekt fizikai befejezésére 2020.01.31-én került sor.

 

egri-logo.png